• webshop keurmerk
  • partner bol.com
  • donateur muziekids
Geen producten gevonden...

Gratis Verzending in Nederland/Benelux

Persoonlijk Contact - Advies op maat

Gratis Service aan Huis - Installatie Service

Winkel / Showroom in Hilversum

DAB Radio met CD speler kopen - Sonoro Stereo Radio

DAB Radio met CD speler kopen - Sonoro Stereo Radio

Hoe klinkt de muziek bij jou thuis? Een dijk van een muzieksysteem geeft niet altijd garantie voor het beste geluid. Lees hier hoe je het geluid thuis optimaliseert.

Zo klinkt je muzieksysteem het best

Je hebt je huis helemaal ingericht volgens jouw eigen stijl. Je hebt de ultieme chill-hoek ingericht waar je urenlang kan liggen luisteren naar je favoriete muziek. Maar je loopt tegen twee dingen aan. 1. Je vetste nummers klinken lang niet zo goed als je zou willen en 2. je muzieksysteem is een doorn in het oog. Voor de echte muziekliefhebber is dat eigenlijk not done. Wat doe je eraan?

 

Akoestiek killers

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar de verschillende ruimtes in je huis zijn heel bepalend voor de kwaliteit van het geluid uit je speakers. Zo heeft een hoog plafond bijvoorbeeld niet zo’n beste invloed op de geluidskwaliteit. Ook een heel strak interieur kan nadelige gevolgen hebben voor de ervaring van je muziek. Een galm in de ruimte verstoort het geluid zoals het bedoeld is. Gelukkig kun je er iets aan doen door het weerkaatsen van de geluidstrillingen tegen te gaan. Denk aan grote planten, een vloerkleed, gordijnen, stoffen meubelen en plafondpanelen. Dit voorkomt het holle geluid, zodat je optimaal van je favoriete band kunt genieten.

 

De optimale opstelling

Er wordt wel gezegd dat 50% van je geluidsbeleving komt door de kwaliteit van je muzieksysteem, en 50% door de ruimte waarin het wordt gespeeld. Denk maar eens de concertruimtes die slecht te boek staan omdat het geluid er steeds tegenvalt. Optimaliseer daarom de opstelling in je huis voor beter geluid. Een aantal zaken zijn belangrijk: kies voor een absorberende muur tegenover de speakers. Zorg ervoor dat je een klein eindje van die muur afzit. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je bank iets naar voren te schuiven. Neem bij een dolby surround set de tijd om de verschillende geluidsbronnen optimaal ten opzichte van jou en van elkaar neer te zetten.

 

Beperk jezelf niet tot één ruimte

Als je echt van muziek houdt, dan wil je daar overal in huis van kunnen genieten. Laat het optimaliseren van het geluid dus niet bij één ruimte. Denk goed na over het uitbreiden van die beleving. Hoe lekker is het om in het weekend in bed de krant te lezen en de slaapkamer te vullen met de meest ontspannen tunes. Of om wakker te worden onder de douche terwijl de fijnste artiesten je toezingen.

 

Wegmoffelen niet nodig

Toen tv’s nog koelkasten waren en computers vrieskisten, werd er het liefst een degelijk kabinet aangeschaft waar al dit banaals in weggewerkt werd. Die tijden zijn inmiddels wel voorbij. Tv’s hangen aan de muur en de laptop of tablet is altijd binnen handbereik. Gelukkig zijn we inmiddels ook zover dat het muzieksysteem gewoon geshowd mag worden. En waarom ook niet? Op het gebied van geluidstechnologie zijn enorme stappen gemaakt, maar ook op het vlak van design. En de investering die je gedaan hebt in al dit moois wil je eigenlijk ook gewoon laten zien aan je gasten. Dus kies een muzieksysteem waar je trots op kunt zijn en die past bij jouw stijl.

 

Pareltje van een muzieksysteem

Wil je zorgen voor een oor- én oogstrelend muzieksysteem? Dan doe je er goed aan om de fraaie producten van het Duitse Sonoro te bekijken. De liefde die gestopt is in het design van deze apparatuur is te zien en op de technologie is al evenmin bespaard. Je tovert hiermee je huis om in een relaxte lounge, een denderende concertzaal of een fijne club. Luister in je eentje of nodig vrienden uit om samen te genieten. Sonoro heeft radio’s en geluidssystemen voor elke ruimte in huis, die overal even goed tot hun recht komen. Daarmee is Sonoro meer dan alleen een speaker. Dit is een onmisbare eyecatcher voor wie van goed geluid en prachtig design houdt. Niet voor niets hebben zij meerdere design awards gewonnen. Deze muziek spelende hoogstandjes zijn op elk interieur een esthetische toevoeging.

 

Het zone systeem

Sonoro begrijpt dat geen ruimte in huis hetzelfde is. Iedere ruimte heeft zijn eigen geluidsbehoefte. En iedere luisteraar heeft ook weer zijn eigen specifieke wens. De radio’s en geluidssystemen van het Duitse merk zijn hier volledig op afgesteld. Voor elke ruimte in huis is bijvoorbeeld een andere radio ontworpen die in die ruimte het allerbest tot zijn recht komt. Deze radio’s begrijpen de ruimte waarin ze neergezet worden, zodat het geluid altijd in optima forma is.

 

Klik hier voor alle Sonoro Radio's: Sonoro Muzieksystemen

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »