• Lorem ipsum

DAB+ radio stoort! Hier 7 tips tegen een haperende radio!

18 Mar 2024

Voelt het alsof uw DAB+ radio meer een bron van irritatie is in plaats van een radio met heerlijke ontspannende muziek? Ervaart u de irritatie van een radio die constant wegvalt, geen signaal ontvangt, of gewoonweg stil blijft op momenten dat u het meest behoefte heeft aan uw favoriete klanken?

Bij E-styleaudio kennen we de teleurstelling van een DAB+ radio die stoort, super vervelend! Muziek en radio-uitzendingen dienen als een bron van ontspanning, entertainment, en soms zelfs gezelschap; het is daarom onze missie in deze blog om ervoor te zorgen dat u ongestoord kunt genieten van uw favoriete muziek.

Ontdek hoe u de strijd tegen de stilte kunt winnen. In deze blog delen we essentiële tips om uw DAB+ radio ervaring te transformeren van frustrerend naar feilloos. Lees verder om te genieten van storing vrije muziek!

We beginnen met de meest voor komende oorzaken van storende dab radio...

Veelvoorkomende oorzaken van storingen bij DAB+ Radio

Storingen bij DAB+ radio's kunnen uw luisterervaring onderbreken en de ontspanning die u zocht, verstoren. Gelukkig zijn veel van deze problemen oplosbaar. Laten we eerst de drie meest voorkomende oorzaken van storingen bij DAB+ radio's onderzoeken:

 1. Slechte signaalontvangst: Net als bij elke vorm van draadloze communicatie, is een sterk signaal super belangrijk voor een heldere ontvangst. Gebouwen / dikke muren, natuurlijke obstakels of zelfs het weer kunnen de kwaliteit van uw ontvangst van uw DAB radio verslechteren.

 2. Interferentie van Andere Apparaten: Moderne huishoudens staan vol met elektronische apparaten. Van uw magnetron, LED lampen tot uw wifi-router, deze kunnen allemaal ongewenst er voor zorgen dat uw DAB radio stoort door elektromagnetische interferentie.

 3. Verouderde Firmware: De technologie evolueert snel, en zo ook de uitzendstandaarden. Een DAB radio die niet werkt kan soms worden opgelost door de firmware van uw radio te updaten naar de nieuwste versie, die beter is uitgerust om met huidige signalen om te gaan. Dit kan vaak bij de lokale IT shop of neem contact op met onze klantenservice wij helpen graag!

Nu heeft u een basis van de meest voorkomende problemen met de ontvangt van een DAB+ radio. Maar ik hoor u al denken 'Hoe kan ik mijn DAB ontvangst verbeteren?'. Lees verder en ontdek de 7 tips die uw dab radio ontvangst weer op en top maken!

7 Tips om DAB+ radio ontvangst te verbeteren!

Uw dab radio valt steeds weg en u bent er helemaal klaar mee! Begrijpelijk, daarom hebben we hieronder 7 tips die u kunt uit proberen om dab radio ontvangst te verbeteren:

1. Verplaats uw DAB+ radio

Plaatsing is alles. Een DAB+ radio te dicht bij de grond of ingeklemd tussen dikke muren kan het signaal aanzienlijk verzwakken. Drie snelle acties om te proberen:

 • Verplaats uw radio naar een hogere locatie.
 • Zorg ervoor dat er minder obstakels zijn tussen uw radio en de richting waar het signaal vandaan komt. Denk aan dikke muren of kelders...
 • Plaats de radio dichter bij een raam voor een sterker signaal.

2. Voer een Nieuwe Zenderscan uit

Soms veranderen zenderfrequenties of worden nieuwe stations toegevoegd. Drie stappen om uw DAB+ radio up-to-date te houden:

 • Selecteer de optie 'Zenderscan' of 'Automatisch zoeken' in het menu van uw radio.
 • Laat uw radio de tijd om alle beschikbare stations opnieuw te scannen en op te slaan.
 • Controleer na de scan of de ontvangst van eerder haperende stations is verbeterd

3. Vermijd elektronische interferentie

Andere elektronische apparaten kunnen uw DAB+ signaal verstoren. Drie veelvoorkomende boosdoeners:

 • Wi-Fi routers.
 • Mobiele telefoons en tablets.
 • Opladers
 • Magnetrons en andere keuken apparaten.
Probeer uw radio weg te houden van deze apparaten of schakel de boosdoeners tijdelijk uit om te zien of dit het probleem oplost. Zo niet, moet u nog even verder testen met de andere tips.

4. Controleer op updates van uw DAB+ Radio

Fabrikanten brengen regelmatig software-updates uit om prestaties te verbeteren. Drie redenen om uw radio up-to-date te houden:

 • Nieuwe functies en verbeteringen.
 • Oplossingen voor bekende ontvangstproblemen.
 • Verbeterde compatibiliteit met uitzendnormen.

U kunt nieuwe software updates vinden op het internet door uw model en daarachter 'software update' te zoeken.

5. Gebruik een externe DAB+ antenne

Soms is de ingebouwde antenne gewoon niet genoeg. Drie redenen om een externe antenne te overwegen:

 • Verbetert de signaalsterkte en stabiliteit.
 • Biedt een grotere flexibiliteit in positionering.
 • Kan specifiek aangepast worden aan uw ontvangstgebied voor maximale prestaties.

6. Richt uw antenne goed af

De richting waarin uw antenne wijst, kan een groot verschil maken. Drie richtlijnen om uw dab antenne af te stellen:

 • Experimenteer met verschillende oriëntaties.
 • Richt de antenne naar de dichtstbijzijnde DAB+ zendmast. Deze kunt u vinden door >> HIER << te kijken, en te zoeken naar uw dichts bij zijnde zendmast!
 • Gebruik een (externe) richtantenne voor nog betere resultaten. Zoals in tip hierboven besproken.

7. Reset Uw DAB+ Radio

Terug naar de basis kan vaak wonderen doen. Drie eenvoudige stappen om uw dab+ radio  te resetten:

  • Schakel uw radio uit en ontkoppel deze van de stroomvoorziening.
  • Wacht enkele minuten voordat u deze weer aansluit.
  • Schakel de radio in en laat deze opnieuw zoeken naar beschikbare stations.

Met deze tips in uw arsenaal kunt u de strijd aanbinden tegen die vervelende storingen. Geniet weer van uw DAB+ radio, helder en storingsvrij. E-styleaudio staat klaar om u te helpen met elke stap op weg naar een perfecte luisterervaring. 

Lukt het niet of is iets niet duidelijk? Neem vooral contact op met de klantenservice!

Weer genieten van uw DAB+ radio!

Nu wanneer u na een lange dag toe bent aan wat ontspannende muziek of uw favoriete radio show, staat uw radio klaar om dit te bieden. Zonder dat uw dab radio hapert, kraakt of andere storingen ervaart! Hier nog alle tips om je DAB+ radio ontvangst te verbeteren koert op een rijtje:

 1. Verplaats uw DAB+ radio naar een hogere locatie, dichter bij een raam, en weg van dikke muren of obstakels voor een sterker signaal.
 2. Voer een nieuwe zenderscan uit om ervoor te zorgen dat u de meest actuele lijst van beschikbare stations heeft.
 3. Vermijd elektronische interferentie door uw radio weg te houden van Wi-Fi routers, mobiele telefoons, en keukenapparatuur.
 4. Controleer op updates van uw DAB+ radio om de laatste verbeteringen en oplossingen te ontvangen.
 5. Gebruik een externe DAB+ antenne voor betere signaalsterkte en stabiliteit.
 6. Richt uw antenne goed af door te experimenteren met verschillende oriëntaties en richtingen.
 7. Reset uw DAB+ radio om eventuele tijdelijke storingen te verhelpen en opnieuw te beginnen met een schone lei.

We nodigen u van harte uit om E-styleaudio te bezoeken voor meer hulp en advies over uw DAB+ radio's en voor andere audioapparatuur. Ons team staat klaar om u persoonlijk te ondersteunen bij het vinden van de perfecte oplossing voor uw situatie. Samen zorgen we ervoor dat uw luisterervaring niets minder dan perfect is.

Herontdek de vreugde van storingsvrij luisteren met deze tips, en aarzel niet om ons te contacteren voor verdere ondersteuning. Bij E-styleaudio zijn we gepassioneerd over het leveren van een ongeëvenaarde klantenservice en hulp bij al uw audio-behoeften.

Toch benieuwd naar een nieuwe DAB+ radio? Bekijk onze brede aanbod van DAB+ radio's met bluetooth tot handige draagbare DAB+ radio!

 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter