• Lorem ipsum

Wat is WiFi nou precies?

WiFi of Wi-Fi is een certificatie label voor draadloze netwerk apparatuur. WiFi is een gecertificeerde standaard. Apparatuur die aan deze standaard voldoet kan met elkaar communiceren. Zo kun je dus een draadloze router van het ene merk hebben en een ontvanger van het andere merk, zonder dat dit problemen geeft.

WiFi producten zenden uit in de 2,4 GHz- en/of 5 GHz-band. Deze frequentiebanden zijn licentievrij te gebruiken, wel zijn hier voorwaarden aan verbonden. Het maximale zendvermogen in de 2,4 GHz band is 100mW en in de 5 GHz band is dit 1000mW (1 Watt).

Wat kun je met WiFi?

WiFi wordt gebruikt voor een draadloos netwerk, ook wel WLAN genoemd. Vaak heeft men het over draadloos internet, maar tegenwoordig doen we veel meer met WiFi. Een voorbeeld:

Thuis heb je internet. Deze verbinding komt tot stand via het modem. Op dit modem zit een draadloze router aangesloten. Deze router is dus een WiFi router. Via deze draadloze router zet je dus je hele WiFi netwerk thuis op. Zo kun je de mediaplayer draadloos aansluiten op je netwerk om zo draadloos films vanaf de pc te streamen op de tv. Zo print je vanaf al je pc’s draadloos via de wifi printer en kun je met je laptop draadloos internetten in de tuin. De NAS (Network-attached storage, vaak afgekort tot het acroniem NAS, is een opslagmedium dat op het netwerk aangesloten is) zit met een netwerkkabel op de router aangesloten en deze kun je ook weer draadloos benaderen vanaf al je pc’s.

Zoals je hierboven leest, kun je veel meer met WiFi dan alleen draadloos internetten. Je zet er je eigen thuisnetwerk mee op en stelt al je apparatuur met elkaar in verbinding om zo eenvoudig bestanden te delen.

Kijk voor alle Wifi Radio's