• Lorem ipsum

Internet radio kopen? Smart Radio van Sonoro

3 Sep 2019

Het is alweer even geleden dat Freddy zong: ‘Radio, someone still loves you’. In 1984 om precies te zijn. Het lijkt erop dat het een tijdloze boodschap is, want 33 jaar later is de boodschap nog altijd spot on. Sterker nog, het gaat weer helemaal lekker met de radio.

 

Internet radio

En dat is niet zo gek, met de ontwikkeling van internet radio. De kwaliteit van het geluid is nog nooit zo goed geweest en het muziekaanbod is oneindig gevarieerd. Je bent niet meer afhankelijk van het bereik vanuit de ether, maar hebt via internet toegang tot alle radiozenders van de wereld. En dat zijn er inmiddels al meer dan 25.000. Dit zorgt voor een enorme diversiteit tussen de verschillende stations. Ook kleine radiostationnetjes kunnen uitzenden, wat ervoor zorgt dat in elke muziekniche wel een zender te vinden is. Alles wat je nodig hebt om radio te luisteren via internet is een internetverbinding. Om met je smartphone te luisteren valt een flinke databundel aan te raden.

 

DAB+ radio

Ook de markt voor DAB+ radio’s groeit. In de eerste helft van 2017 was er een stijging te zien in de verkoop van maar liefst 30% in Europa. Digitale radio is niet meer weg te denken. Je mag dan ook verwachten dat als je nu een radio aanschaft, daar ook DAB+ op ontvangen kan worden. Digitale radio is de opvolger van FM en AM en wordt uitgezonden door radiostations. Daarbij is het belangrijk dat je in het bereik van de zender zit en dat je een ontvanger hebt.

 

Smart radio

Nog zo’n ontwikkeling die de radio onsterfelijk maakt. Horen wat je wilt horen, daar staat smart radio voor. Slimme systemen analyseren data van een luisteraar en bieden op basis daarvan een gepersonaliseerde playlist aan. Programma’s als Spotify gebruiken dit principe al, maar ook de klassieke radiostations pikken dit nu op. BNR nieuwsradio heeft zelfs een systeem ontwikkeld waarbij fragmenten uit alle audio-content van de zender worden gehaald die interessant zijn voor een individuele luisteraar.

 

Radio kopen? Let hier op

Naast internetradio en DAB+ wil je natuurlijk ook muziek luisteren vanaf je smartphone of tablet, via Spotify of Deezer bijvoorbeeld. Zorg er dus voor dat je een versterker kiest waarop je via WiFi kunt streamen, of waarmee je een aansluiting hebt via Bluetooth en een USB-poort. En de kans zit er dik in dat je niet de hele dag in dezelfde ruimte in huis bent. En dat je in elke ruimte wel graag muziek wilt luisteren. Als dat inderdaad het geval is, kijk dan naar een multiroom radio. Mocht je ook in de badkamer van je muziek willen genieten, dan is het belangrijk op de geluidsweergave te letten in de holle ruimte én natuurlijk of het systeem tegen wat vocht kan.

 

Sonoro komt met Smart Line

Het Duitse Sonoro heeft niet stil gezeten en komt nu met de Smart line: de nieuwste internet en Wifi technologie en nog veel meer fijne features in een prachtig ontworpen systeem. Speciaal voor zij die een passie voor muziek hebben en voor mooie vormgeving en vooruitstrevende techniek. Vanuit de uitdaging die komt met alle verschillende ruimtes en omstandigheden in huis hebben zij deze muzieksystemen uitgebracht. De RELAX, STREAM en MEISTERSTÜCK.

 

Sonoro RELAX

Dit nieuwe muzieksysteem uit de Smart Line is een compacte internetradio met een multiroom optie, WiFi, Spotify Connect, FM, DAB+ radio en Bluetooth. Allemaal in een handgemaakte houten unit met pianoafwerking en daarmee een prachtig apparaat om te zien. Door de speaker aan de bovenkant ervaar je 360​​° geluidskwaliteit door de hele ruimte.

 

De naam RELAX is niet uit de lucht gegrepen: het systeem heeft vooraf geïnstalleerde wellness- en meditatieoefeningen die zijn ontwikkeld door bekende ontspanningsexperts. Zowel geschikt voor nieuwe als ervaren wellness-liefhebbers. De RELAX heeft onder andere een automatisch dimbare display, dubbele alarmfuncties en een slaapfunctie die het een perfect muzieksysteem voor in de slaapkamer maken. Hij laadt je telefoon op en past perfect op het nachtkastje.

 

Sonoro STREAM

Met een geweldig en energiek geluid, hoogwaardige gebruiksvriendelijkheid en een oogstrelend design is de Sonoro STREAM een echte musthave. Door de multiroom-functie en waterdichte afstandsbediening past hij perfect in de badkamer, maar ook in iedere andere kamer in huis. Ook deze is voorzien vaneen DAB+ radio ontvanger, je kunt er internetradio mee beluisteren en muziek van je smartphone of tablet via WiFi of Spotify-connect. Andere muziekdiensten, als Deezer luister je via Bluetooth en hij is voorzien van een USB-poort.

 

Sonoro MEISTERSTÜCK

De naam geeft het al weg: hoogwaardige expertise, aandacht voor detail en het streven naar topprestaties hebben dit meesterstuk opgeleverd. Luister al je favoriete muziek van je telefoon, op CD, via USB, radio of extern aangesloten afspeelbronnen. Je streamt met deze radio cd speler muziek in topkwaliteit. Een stevige subwoofer, vier speakers, vijf versterkers van ‘Class D’ en de nieuwste generatie DSP brengen je geluid waar je stil van wordt. Ook een draadloze Bluetooth-koptelefoon is aan te sluiten. Dit is één brok muzikaal genot.

Meer van Sonoro zien? 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter