• Lorem ipsum

DAB+: Waarom digitale radio de toekomst heeft.

8 Jul 2019

Heb jij de overstap naar digitale radio al gemaakt? 

De tijd waarover Herman van Veen in z’n Hilversum 3 zong hebben we alweer even achter ons gelaten. De slagersjongen, de metselaar en de melkboer, ze zongen en floten wat af, volgens Herman. Toen radio 3 FM Hilversum 3 opvolgde en later weer plaats maakte voor het 3 FM zoals dat nu kennen, komen we op de plek waar we nu staan.

Het tijdperk van digitale radio is aangebroken.

 

Op de rand van revolutie in radioland

Inmiddels is het aanbod een stuk breder en kan ook de muziekfan die verder luistert dan de publieke radiozenders z’n hart ophalen. Vanuit allerlei hoeken komt muziek vanuit de radio onze huizen, auto's en kantoren binnen. Daarmee is ook de behoefte aan geluidskwaliteit gegroeid. De transistor radio en ouderwetse autoradio hebben goed werk geleverd, maar doen, laten we wel wezen, de muziek niet echt recht aan. We mogen de radiogoden dan ook bedanken voor de ontwikkelingen in digitale radio.

 

Digitale doelen

Digitale radio heeft als belangrijkste doel hogere geluidskwaliteit te bieden dan FM toelaat. Daarnaast is de capaciteit die digitale radio aankan aanzienlijk groter dan die van de FM-band. Er is dus ruimte voor een veel breder aanbod. Het signaal kan, anders dan bij FM, niet verstoord worden, wat een ruis op de zender dus onmogelijk maakt.

 

Meer dan je luisteren kan

Goed nieuws voor degenen met een sterke muziekvoorkeur die graag luisteren naar een zender die precies dat speelt wat hen aanspreekt. De een is nou eenmaal meer in to reggae dan de ander, waar een derde helemaal weg is van 18e eeuwse operettes. Met online radio is de ruimte om zenders aan te bieden onbeperkt is kan aan elke niche een programma-aanbod gewijd worden.

 

DAB+ for president

Early adaptors gebruiken al sinds 2004 Digital Audio Broadcasting, wat in 2014 is overgegaan op de verbeterde versie die we kennen als DAB+. Nu ook in steeds meer auto’s standaard een DAB+ radio wordt gemonteerd begint het digitaal radio luisteren steeds meer voet aan de grond te krijgen. Voorlopig kunnen we ook nog wel even afstemmen op FM, maar het doel is uiteindelijk de radio volledig te digitaliseren.

 

Hoe je het luistert?

Om digitale radio te luisteren dien je wel in bezit te zijn van een apparaat dat dit ondersteunt. Ontvangen doe je via DAB+, IP online en apps of je digitale set-top-box op je tv. Als je een echte muziekfanaat bent wil je natuurlijk gewoon een muzieksysteem waarmee je radio én je gestreamde muziek formidabel klinkt.

 

Voor de fijnluisteraar

Het Schotse bedrijf Revo maakt al sinds 2004 DAB radio’s en audiostreamers. Dan hebben we het dus over een voorloper van het eerste moment en daarmee maken zij deel uit van de ontwikkelingen van  digitaal radio luisteren en muziek streamen. Je mag er dan ook van uitgaan dat deze rol ervoor gezorgd heeft dat zij digitale radio van de hoogste kwaliteit weten te bieden. De echte fijnluisteraar gaat natuurlijk niet voor minder.

 

De in’s en out’s

Revo ontwikkelde het Revo Supersystem. Een digitaal stereo radiosysteem met zowel FM als DAB ontvangst. Je kunt er online radio mee luisteren en gebruik maken van muziekdiensten zoals Spotify, zowel draadloos of bedraad. Naast radio kun je met USB, Bluetooth, WLAN, LAN en DNLA je muziek afspelen. Zowel digitale als analoge in- en uitgangen bieden nog meer mogelijkheid tot aansluiten.

 

Music all over the place

UNDOK-technologie zorgt ervoor dat draadloos muziek gestreamd wordt naar compatibele apparaten in het hele huis. Deze multiroom audio zorgt ervoor dat je nergens in huis zonder muziek hoeft te zitten. Je bedient deze functie met de REVO UNDOK-app op je smartphone of tablet. Het SuperSystem gebruik je als bron waarbij je de muziek naar 5 andere UNDOK-compatible apparaten doorstuurt. Dit intelligente multiroom systeem zorgt ervoor dat je muziek overal gelijk loopt, of juist in elke ruimte anders is. De app kun je overigens ook gebruiken om je SuperSystem te bedienen als je er niet meerdere apparaten op aansluit.

 

Bye silence, hello music!

80 keiharde Watts stuiteren je huis in. De luidsprekers en ingebouwde subwoofer geven je een sound om nooit meer uit te zetten. Regel het zo in dat je een balans vindt naar jouw smaak. Dit is muziek, zoals muziek bedoeld is!

 

Viva la radio-revolution

Radio luisteren was nog nooit zo goed. Dit is het moment om je aan te sluiten bij de Digital Audio Broadcasting beweging. Geniet van het wereldwijde aanbod dat alleen maar zal groeien. Dus, ben je radio-fan én stream je graag je eigen muziek? Maak dan eens kennis met Revo, één van de pioniers die hun kennis en ervaring gebruik hebben om dit prachtige apparaat voor jou te maken. Kwaliteit gegarandeerd.

 

Wat een plaatje

De vormgeving van het SuperSystem doet niet onder aan de kwaliteit van het apparaat. Met dit plaatje krijg je nooit genoeg van plaatjes draaien. Een muzieksysteem met een retro look die in elk interieur tot zijn recht komt. De combinatie van het hout met het aluminium maken het een echte sight fore sore eyes.

 

Kortom

Maak je de stap naar DAB+, laat Revo je dan helpen om optimaal te genieten van wat digitale radio je te bieden heeft. 

 

Revo Supersystem - Revo SuperConnect - Revo SuperSignal - Revo SuperCD - Revo SuperTone - Revo S1 Audio tafel

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter