• Lorem ipsum

Speakers kopen? kijk hier waar je op moet letten.

6 Jul 2019

Welk merk speakers kies je?

Wat zijn de merken die in je opkomen als je op zoek gaat naar een nieuwe speakers? LG, Samsung, Philips, dat zijn natuurlijk grote, bekende spelers op de markt. Vraag je alleen af of een bedrijf dat zijn expertise niet op het ontwikkelen van geluidsapparatuur heeft liggen wel de beste geluidskwaliteit weet te bieden. Een minder bekende partij die wel heel specialistisch is, is bijvoorbeeld het Britse Monitor Audio. Het loont dan ook zeker de moeite om je ook in dit soort merken te verdiepen.

 

Hoe is het geluid?

De enige manier om te ontdekken of het geluid is wat jij ervan verwacht is door ernaar te luisteren. Nu kun je naar een hifi-zaak gaan en daar je Spotify aanzetten, maar dan hoor je niet het geluid zoals het bij je thuis klinkt. De zaak is ruim opgezet, er ligt een andere vloer dan bij je thuis en de weerkaatsing is anders door alles wat er in de winkel staat. Wat je eigenlijk wilt is de speakers thuis testen, met je eigen versterker. Gelukkig kan dat bij E-styleaudio.nl! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Bereik van de speakers

Als je een film kijkt met surround sound, dan kunnen de harde lage tonen indrukwekkend zijn. Maar let er op dat ook de hogere tonen en de stemmen goed overkomen. Hetzelfde geldt voor het luisteren van muziek. Het ene nummer is het andere niet. Je wilt dat alles dat je afspeelt aan je wensen voldoet. Even wat verschillende muziekstijlen klaarzetten voor je testronde dus.

 

Specificaties

Het is belangrijk dat je speakers en het vermogen van je versterker op elkaar afgestemd zijn. Let dus goed op het frequentiebereik, de gevoeligheid en de impedantie. Om er zeker van te zijn dat je de juiste match maakt: laat je adviseren door de shop waar je je speakers wilt kopen. Zorg ook dat je goed speakerkabels hebt of erbij aanschaft. Zo kun jij je verder richten op hoe jij het vindt klinken de rest van de voorwaarden die je stelt aan de boxen.

 

Size matters

De een wil graag een imposante set in z’n huiskamer, waar de ander de voorkeur heeft voor wat bescheidener speakers. Over smaak valt niet te twisten, maar over geluid wel. En in het geval van speakers is het meestal the bigger, the better. Toch kunnen ook kleinere varianten een fantastische geluidsweergave hebben. Let dan wel op dat het twee-weg speakers zijn. Daaruit komen zowel midden als hoge tonen voor een rijker geluid.

 

De ruimte

In een relatief kleine ruimte heeft het de voorkeur om een boekenplank speaker neer te zetten in plaats van een grote vloerstaande luidspreker. Dat komt omdat deze net wat minder geluid verplaatst. Een subwoofer valt dan aan te raden om te zorgen dat ook de bas mooi tot zijn recht komt.

 

Britain’s finest

Monitor Audio is een hifi-specialist uit Groot Brittannië die weet hoe geluid moet klinken. Dit merk legt zich er volledig op toe om speakers te maken die muziek perfect afspelen. Niet gek dus dat ze al meerdere awards hebben weten binnen te slepen.

 

Alsof je er bij bent

Door onder andere de metalen tweeters in de speakers van Monitor Audio komt er een onvoorstelbaar natuurgetrouw geluid uit. De warme sound zorgt ervoor dat je er helemaal in op kunt gaan en staat garant voor een waanzinnige geluidsbeleving. Het is alsof je bij het concert bent of in de film zit die je kijkt.

 

Monitor Audio via E-styleaudio.nl

De kwaliteitsproducten van Monitor Audio bestel je bij ons. Wij geven je advies op maat om ervoor te zorgen dat je voor een speaker(set) gaat die aan jouw wensen voldoet. Daarnaast bespreken we graag de optie om de speakers thuis te testen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk hier alle speakers van Monitor Audio.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »